Uvidi prvog modula P4

Uvidi prvog modula P4

petak, 14. travnja 2023.

Pita me okolina kakvi su mi dojmovi Sare, a i u svrhu svjesnog planiranja radim autoanalizu doživljaja prvog modula Poduzetnije i prvog kvartala 2023.

Osjećaji su burni. Ponekad haj ponekad daun. Znali su me trigerirati dojmovi i ushićenje žena u ekipi, na način jeli sve u redu samnom, svima sve neke silne spoznaje, a meni sve kao kul, umjereno… dok nisam shvatla da sam ja te trenutke proživljavala par mjeseci ranije kada mi je Sara slala materijale i uvodila me u priču.

Prilikom planiranja ispisivala sam natuknice što bi sve ove godine moglo. Neke od stvari s tog popisa su se pokrenule da nisam prstom mrdnula, same su došle do mene. Retrospektiva mi pomaže da shvatim/prihvatim i kroz što sve sam zapravo prošla u prethodnom kvartalu. Ponekad imam problem s fokusom, predoslovno shvaćam onu – bitno je ono što NE napraviš. Međutim napravila sam puno i bilo je (i je) zapravo baš ludo, samo da još i to shvatim!

Krenulo je tako da je prva uplata na moj novoosnovani obrt sjela od Srpske pravoslavne crkve (idealan klijent, morate priznat :D). Fotografirala sam povijesni događaj skidanja kupole sa crkve u Preobraženskoj, oštećene uslijed zagrebačkog potresa. Za arhivu crkve. Kakva prilika. Nestvarno.

Par dana nakon sam sudjelovala u foto podcastu i dogovorila suradnju za držanje online edukacija. Nikada dosada nisam bila gost podcasta, a nije da to nisam zamišljala. Par mjeseci nakon imala sam meet up u Beogradu gdje sam držala predavanje ispred 15ak pari očiju uprtih u mene. Javni nastup je nešto potpuno out of my comfort zone, ali uspjela sam. Primjetila sam sjaj u očima publike, dobar je to znak.

Period je bio dinamičan, pun novih ‘leptirića’ na svim razinama. Povećavala sam broj klijenata. Bili smo aktivni, putovali smo, odmarali. Puno sam stvari imala priliku raditi po prvi put.

Baš su se rasplele nevjerojatne priče u trenutku kad su prve rečenice bile posložene na papir. 

Rekli su mi da se javljam na zoomove pa onda redovito nastojim koristiti tu priliku. Ponekad se, kao npr. zadnji put, osjećam kao pala s Marsa, kada nakon žene koja dolazi s konkretnim upitom za optimizaicjom poslovanja, dođe ivana, ja, gljiva muhara pala s marsa, znatiželjno dijete: bok ja sam ivana obiteljska fotografkinja. Mene zanimaaaaaa zašto se ja zadovoljavam na razini misli, zašto moj balon ushićenja tako brzo pukne i slična životno i poslovno važna pitanja. HELP needed!

Idiot na psihoterapiji. I nakon toga proživljavanje unutarnjih gladijatorskih bitkci na temu ti si idiot. Ali primam i uvide svoje mentorice, povezujem ih sa svojom pričom. Uviđam neke nove postavke. Zanimljiva mastermajnd igrica. S puno igrača. 

Osim planiranja i optimiziranja, moj glavni a-ha moment zasada desio se u pitanju prodaje. Shvatila sam da prodaja kao takva uopće nije bila u mom mentalnom sklopu, potpuna nepoznanica. Shvaćam i to ako sam s takvom količinom nagađanja došla do tu gdje jesam, pa gdje će mi biti kraj kad primjenim to malo što naučim!? 😀

Zahvaljujući ovom biznis majndset programu, učim kako prodavati. Wow.

Čovječe pa ja opet znam da ništa ne znam. I to me ubija.

U svakom slučaju svjesnija sam u objavama, svjesnija sam u cijelom procesu. Desio se neki klik kojeg nisam poptno svjesna, ali ga moja publika percipira. Ne primjenjujem još uvijek sve što mi je savjetovano, ali slažem koncept u glavi (opet te misli), delegiram, idem korak dalje. I koliko god se samokažnjavam mislima, šutnjom i nedjelima, ipak osjećam progres. Znam da ide polako i oprezno, ali osjećam da ide ide ideeeeeee. 

Noćas sam sanjala da se u kabrioletu vozim strmim i sve strmijim ulicama san franciska dok nismo došli na najstrmiju strminu potpuno strmu, bili smo auto raketa. Zemlja se prevrnula naopačke. A sunce je pičilo. I bilo je toplo. Čudnovato. Preporučam!!

Zašto se ja zadovoljavam u mislima/snovima!? 

Zato što tamo imam opasno dobar doživljaj kako bi stvari mogle izgledati. Dopamin naraste do neshvaćenih visina. 

Dopamin je narastao i kad sam u stvarnosti svojim štapićem dotaknula baš onu koju je trebalo dotaknuti. Djeluje.

Svojim akcijama biram svoj put. 

Idemo na modul 2.

Mindset modul. Sve se (sebe) bojim.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.